Praca w branży spożywczej nauczyła nas, że wszystkie produkty powinny być w odpowiedni sposób przechowywane. Chcemy naszym Klientom dostarczać tylko świeże produkty, dlatego zwracamy szczególną uwagę na przygotowanie pomieszczeń, gdzie panują najlepsze warunki dla owoców i warzyw. W naszych magazynach utrzymujemy optymalną temperaturę, dzięki czemu nie ma obawy, że rośliny zaczną się psuć, a nasi Klienci otrzymają zgniłe artykuły. Wszystkie produkty są dokładnie posortowane i ułożone w taki sposób, by nie uszkodziły siebie nawzajem. Dbałość o magazynowanie warzyw bądź owoców pozwala nam zapewnić najlepsze produkty, wyróżniające się świeżością.
Transport produktów
Istotną rolę odgrywa również transport produktów. Prowadzenie hurtowni owocowo-warzywnej wymaga od nas przygotowania najlepszego sposobu na przewożenie zamówień do naszych Klientów. Aby szybko i sprawnie zrealizować każde zlecenie, zaopatrzyliśmy naszą firmę w samochody dostawcze. Odpowiednia wielkość pojazdów pozwala nam ułożyć skrzynki z towarem tak, by wszystkie owoce oraz warzywa dojechały do sklepów czy restauracji w nienaruszonym stanie. Jak widać, każdy aspekt prowadzenia tego typu działalności jest dla nas kluczowy. Dzięki temu grono zadowolonych Klientów cały czas się powiększa. Jeśli są Państwo zainteresowani współpracą, zapraszamy do kontaktu i zapoznania się z naszą bogatą ofertą świeżych owoców i świeżych wrzywa.
Dlaczego odpowiednie przygotowanie do transportu ma tak duże znaczenie?
Warzywa i owoce muszą zostać odpowiednio przygotowane do transportu, by mogły dotrzeć do klienta w nienaruszonym stanie. Konieczne jest zabezpieczenie ich przede wszystkim przed uszkodzeniami mechanicznymi. Niektóre owoce i warzywa, zwłaszcza te twarde, mają tendencję do szybkiego obijania się. Takie produkty prezentują się wówczas mniej atrakcyjnie i tracą swoją charakterystyczną konsystencję czy kształt.
Pakowanie ma ogromne znaczenie przede wszystkim w przypadku miękkich warzyw i owoców. Takie produkty pakujemy w mniejsze skrzynki i pudełka, by nie doprowadzić do ich zgniecenia. Owoce jagodowe, jak borówki amerykańskie, truskawki czy maliny, szybko gniotą się pod wpływem własnego ciężaru. Z tego powodu konieczne jest pakowanie ich w nieco inny sposób, niż ma to miejsce w przypadku jabłek czy ziemniaków. Dbamy o to, by zamówione produkty trafiły do klienta w nienagannym stanie, także w przypadku większych ilości.
Profesjonalne samochody do transportu owoców i warzyw
Do transportu warzyw i owoców wykorzystujemy profesjonalne, specjalistyczne samochody. Pozwalają one na odpowiednie zabezpieczenie skrzynek i innych opakowań z artykułami spożywczymi, by nie przesuwały się one podczas transportu i gwałtownego hamowania. Pakujemy zamówiony towar tak, by zmniejszyć liczbę potrzebnych kursów, a jednocześnie zachować na tyle dużo przestrzeni, by nie doprowadzić do gniecenia zamówionych produktów.
Terminowy dowóz zamówień
Podczas składania zamówienia ustalamy termin jego realizacji. Zwykle jest to kilka dni roboczych, choć wszystko zależy od potrzeb klienta i aktualnie dostępnych produktów spożywczych. Dostarczamy zamówienie w terminie wskazanym przez zleceniodawcę. Często są to wczesne godziny poranne lub nocne. W tym czasie możliwe jest bowiem swobodne rozładowanie towaru, nie martwiąc się koniecznością obsługi klientów czy gości lokalu gastronomicznego. Godzinę transportu ustalamy na początku współpracy.
Z wieloma klientami prowadzimy stałą współpracę. Realizujemy cykliczne dostawy określonych nakładów produktów spożywczych. Ilość poszczególnych produktów można modyfikować w zależności od aktualnych potrzeb czy pory roku. Jesteśmy otwarci na wszelkie zmiany w szczegółach współpracy. Dbamy o to, by spełnić oczekiwania naszych klientów, a także gości odwiedzających ich lokale gastronomiczne.
Transport owoców i warzyw przez cały rok
Transportujemy owoce i warzywa bez względu na porę roku. Przewozimy produkty spożywcze także w bardzo słoneczne dni, kiedy to zachowanie ich świeżości jest zdecydowanie najtrudniejsze. Nasze samochody zostały przygotowane w taki sposób, by owoce i warzywa mogły być transportowane w odpowiednio niskiej temperaturze. Podobnie jest również zimą, kiedy to mróz może doprowadzić do zmiany konsystencji produktów spożywczych. Wiemy, jak obchodzić się z konkretnymi warzywami i owocami w zależności od panujących warunków atmosferycznych i wymagań klienta.
Dowozimy zamówiony towar przede wszystkim na terenie Łodzi. Regularnie docieramy również do bardziej odległych miejscowości, w zależności od wielkości zamówienia i indywidualnych ustaleń z klientem.